Veinimajad
ÜLE 150 AASTA AJALUGU
ASUTATUD 1859. AASTAL, SÕLTUMATU JA PEREETTEVÕTTENA TEGUTSEV MAISON LOUIS DE GRENELLE ON PÕLVKONDLIKULT PÄRANDANUD OMA TEADMISED JA OSKUSED. SEE JÄTKAB TRADITSIOONI VALMISTADA VAHUVEINE OMA KELDRITE SÜGAVUSTES, MIS ASUVAD SAUMURI ALL KUNINGATE ORU, LOIRE'I ORU, SÜDAMES.
AJALUGU
"MA OLEN PÜHENDANUD OMA ELU SELLEKS, ET JAGADA OMA KIRE VEINI VASTU TEISTEGA JA SUUNATA SEDA MAAPINNALE. VEINI MAAGIA VIIB MEID TUNDMATUTESSE MAAILMADESSE JA TOOB INIMESI KOKKU ÜHE KLAASI JUURDE, OLENEMATA NENDE PÄRITOLUST, PAKKUDES KORDUMATUT JAGAMISE KOGEMUST."
- Hubert Bodet -
Founder of the New Era in 1976
"Maison Louis de Grenelle"
Sõltumatu pereettevõte
Iga suur majapidamine sünnib tänu teadmistele, mida on edasi antud kui hinnalist saladust põlvest põlve.
Olles pärit Tessier'i (1859) ja hiljem Bassereau (1942) majapidamistest, on Maison Louis de Grenelle kirglikult kandnud edasi oma veinide äratatud emotsioone enam kui poolteist sajandit.
See on viimane perekonnale kuuluv majapidamine Saumuris, mis on otsustanud jätkuvalt usaldada tufist välja raiutud keldreid, et kaitsta oma “fines bulles” vahuveine, mida ta valmistab delikaatsete, rafineeritud ja keerukate stiilidega.
1976. aastal võttis visionäärist veinivalmistaja Hubert Bodet koos kahe äripartneriga üle allakäiva veinikeldri, hoolimata kõigi vastuseisust. Aeg tõestas siiski, et need, kes "julgustavad, töötavad ja ei anna kunagi alla" (X. Dolan), on õigel teel.
2009. aastal andis Hubert Bodet juhtimise üle oma tütrele Françoise Flao'le, kes on ettevõtte juhtimises osalenud alates 1983. aastast, ja tema väimehele Jean Pierre Flao'le, et nad saaksid oma kirge edasi anda ja uue elu sisse puhuda.
Samuti pikaajalist visiooni pärinud Françoise Flao kavandab tulevikku, keskendudes veinitegijate käsitööoskuste kasutamisele ning lisades kaasaegsuse ja innovatsiooni puudutusi.
Ta eelistab jätkuvalt kvaliteedi teed, tugevdades aastate jooksul Louis de Grenelle'i eripärast stiili, ilma et kunagi kompromiteeriks maja vaimu, mis loob tihedad sidemed ja aitab kasvatajaid.
LA DURANDIÈRE
Pere lugu: side, mis ühendab terroiri.
Anjou-Saumuri piirkonna südames harib Antoine Bodet, ettevõtte pikaaegse töötaja Huberti poeg, La Durandière perevalduse 40 hektarit viinamarjaistandusi jätkusuutlike meetoditega. Ta võttis valduse üle 1985. aastal (Terra Vitis sertifikaat/ Kõrge Keskkonnaväärtuse Tase 3).
Pereväärtusi järgides on tema veinid puhtad ja helded.
Erilise partnerina Maison Louis de Grenelle'ile moodustab see vald tiheda seose kohalike terroiride ja viinamarjasortidega, mis võimaldab majal valitseda viinamarjade kvaliteedi üle, mis annavad nendele veinidele iseloomuliku stiili.
VEINITEGIJAD
"ÜKS ASI ON SELGEKS SAANUD:
SUURED VEINID ON TULEMUS KÕIGI ÜHISEST
TAHTEST PÜÜELDA TIPPTASEME POOLE"
- Guillaume Poitevin -
ASJATUNDLIKKUS
ENNE VALMISTASIME VEINE JA NÜÜD ON MEIL PRESTIIZH ÜHENDADA KASVATAJAID JA VÕTTA ENDALE OLULINE ROLL.
Põlvest põlve edasi antud tipptase
Põlvkondade jooksul on Louis de Grenelle'i stiil kinnistunud ja loonud kollektsioone, kus iga vein on ainulaadne ja jutustab oma lugu.
Legendaarseid viinamarjasorte
Viinamarjasordid, mida kasvatatakse Loire'i orus ja mida Maison Louis de Grenelle veinideks muudab, julgustavad igasugust loovat julgus.
Chenin on siin esinduslik sort ja saavutab oma täieliku väljenduse ainult Val de Loire'is. See on tugev ja keerukas viinamarjasort, mis lisab segule struktuuri, tuues kaasa värskuse ja puuviljasuse, mis on Louis de Grenelle'i veinidele nii iseloomulik, mis on vananenud tuffeau kivikeldrites.
Chardonnay sorti hinnatakse laialdaselt selle mineraalsuse, peenuse ja elegantsi poolest, mis toovad suulaele nauditava ja elava nüansi.
Cabernet Franc on Val de Loire'i tipp-punane viinamarjasort, mis annab veinidele erilise iseloomu pehmuse ja paindlikkusega. Sarnaselt Cheniniga on see piirkonnaga sünonüümne.