Veinimajad
MIQUEL JANÉ VEINID
Miquel Jané veinimaja ajaloo algus ulatub 19. sajandi lõppu, mil alustati veinimaja tegevust. Tollal toodeti veini suurtes kogustes ja seda levitati peamiselt Kuubas, tänu sellele, et perekond omas fregattide ettevõtet, mis ületas ookeani. Perekonna põlvede vältel on omandatud veinikinnistuid, sealhulgas Cal Costas kinnistu ja La Baltana Vella kinnistu, millest praegu valmistatakse kõiki Miquel Jané veine.
Aastal 2002 muutis Josep Miquel Jané suurtes kogustes veini äri pudeliveini müügiks oma kaubamärgi all: MIQUEL JANÉ. Praegu jätkab pere neljas põlvkond äri juhtimist, töötades kokku 57 hektaril, kus nad korjavad kõrgeima kvaliteediga viinamarju. Lisaks on keskkonna eest hoolitsemine muutnud veinivalmistamise viisi, nii et täna on talu täiesti orgaaniline. Oleme suurepärases Penedèsi piirkonnas, Font-Rubís, nn Penedèsi rõdul. Oleme väga kõrgel Penedèsis, 650 m merepinnast kõrgemal, mis annab meie veinidele ainulaadse iseloomu, mandrilikuma ja kuivema kliima, mis võimaldab meil saada aeglast ja optimaalset küpsemist ning veine silmapaistva happesusega. Meie talude mullad on savikad ja lubjarikkad ning üsna sügavad.
Tunnustatud Orgaaniline Põllumajandus
Oleme registreeritud ja sertifitseeritud operaator vastavalt Euroopa seadusandlusele, nagu on sätestatud määruse (EÜ) nr 834/2007 artikli 29 lõikes 1.
Kuivkasvatus
Kuna usume minimaalsesse sekkumisse, kasvatame meie taimi ilma kastmiseta. See on kooskõlas ka DO Penedèsi reeglite ja määrustega.
Madal sulfiitide sisaldus
Peaaegu kõik veinid on alla või lähedal 75 ppm-ile.
LÜHIKE VEINIMAJA AJALUGU
Üheksateistkümnenda sajandi lõpus alustasid selle ettevõtmisega nõod Antonio Jané Formosa ja Josefa Pascual Formosa. Täna on Bodega neljandas põlvkonnas, kus õed-vennad Bernadette ja Josep Miquel juhivad selle ettevõtte kurssi. Me usume, et vein ja perekond käivad alati koos.
Algse kinnistu, mille asutasid üheksateistkümnenda sajandil nõod, koosnes maadest, mis asusid Alt Penedèsi krahvkonnas: Font-Rubí, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat, Sesgarrigues ja Avinyonet del Penedès.
Alguses olid need suurtes kogustes veine, mis toodeti pere kinnistul ja eksporditi tollal Hispaaniast Kuubasse teise perekonna haru poolt, mis juhtus omama transpordiks vajalikke fregatte. Me saame isegi näha maali Barcelona Mereajaloo Muuseumis, mis kujutab perekonnale kuuluvat fregatti nimega "Remedios Pascual Formosa", mis on tõeliselt ajalooline tunnistus sellest merenduslikust kaubandusettevõtmisest.
Hiljem laiendas Antonia Jané Pascual, kolme tütre kõige energilisem ja noorim, kinnistut maatükkidega nimega Cal Costas ja Baltana Vella. Sel ajal pälvisid veinid ka palju tunnustust.
Kodanikusõja tõttu pidi perekond aga pagulusse minema ja pärast pikka pausi naasis perekond kinnistule. Siis taaskäivitas Antonia poeg, Josep Miquel Jané tegevuse, keskendudes endiselt suurtes kogustes veini tootmisele, kuid ainult kuni 2002. aastani, mil suurtes kogustes veini asendati pudelis vahuveini ja vaiksete veinidega, mida me nüüd saame nautida.
Täna juhib veinimaja taas naine, Bernadette Miquel Vacarisas on pühendunud tipptasemele, nagu tõendavad meie Sauvignon Blanc'i saadud paljud tunnustused ja auhinnad. Ta on ka väga huvitatud sellest, et viia oma veinid maailma, nagu perekond seda minevikus tegi.
Loe rohkem Miquel Jané Winery kohta kodulehelt vajutades siia!